SEYHAN ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ

www.sasml.k12.tr

Hemşirelik Alanı;

Hemşirelik alanında;  tabip tarafından acil haller dışında yazılı olarak verilen tedavilerin uygulanması, her ortamda bireyin, ailenin ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının belirlenmesi ve hemşirelik tanılama süreci kapsamında belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde hemşirelik bakımının planlanması, uygulanması, denetlenmesi ve değerlendirilmesi ve aile hekimliği uygulamasına ilişkin kanun hükümleri ile bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan mevzuattaki görevleri doğrultusunda öğretim verilmektedir.

Hemşirelik alanına ilköğretimde seviye belirleme sınavları sonunda açıklanan "Ortaöğretime Yerleştirme Puanı" (OYP) ile "Ortaöğretime Geçiş Sistemi (OGES) kapsamında hazırlanan Tercih ve Yerleştirme e-kılavuzu esaslarına göre doğrudan öğrenci alınır. Öğrencilerine 9 uncu sınıftan başlamak üzere ortak derslerle birlikte Hemşirelik dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilir. 11 inci sınıf ve 12 inci sınıf öğrencileri ders kesimlerinden sonra 288' er saat Yaz Uygulaması yapmak zorundadır.
   Hemşirelik programından mezun olanlar; kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında "Hemşire" unvanı ile çalışırlar. İstihdam alanları; Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Başbakanlık Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yataklı/ yataksız sağlık kurum ve kuruluşları, Yükseköğretime bağlı yataklı / yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarıdır.

seyhan anadolu sağlık meslek lisesi